Gyakran ismételt kérdések


 Hogyan működik a Velumount®?

A Velumount® horkolás-gátló garat illeszték az alváskor beszűkülő légutakat mechanikusan nyitott állapotban tartja, így biztosítja az állandó légáramlást. A horkolási zajok a lágyszájpad stabilizálódását követően megszűnnek, és csökken a felső légutak elzáródásának, az apnoe kialakulásának lehetosége. Az eszköz lefekvéskor egy egyszerű mozdulattal a szájba helyezhető és az alvás teljes időtartama alatt biztonságosan, kényelmesen és észrevétlenül fejti ki hatását.

 

  Lehet-e beszélni az eszköz használata közben ?
Megfelelő illesztést követően a Velumount természetesen követi az anatómiai viszonyokat, így viselése kényelmes, semmilyen korlátozást nem jelent. Használata során a páciens beszélni és inni is képes. (az eszköz szájba helyezését követően enni szigorúan tilos!)

 

  Lehet-e protézis vagy más fogpótlás mellett alkalmazni ?
Igen. A Velumount® részleges vagy teljes fogpótlás esetén is alkalmazható, azok állapotát nem befolyásolja.

 

  Kinek ajánlott a Velumount horkolás gátló eszköz ?

• horkolók és alvási apnoéban szenvedők számára, akik egyszerű és hatékony megoldást keresnek a problémára.

• horkolók és alvási apnoéban szenvedők számára, akiknek korábban nem sikerült hatékony megoldást találni, vagy az eddig alkalmazott terápiák nem hoztak eredményt.

• CPAP légsín terápiás készüléket használók, akik alternatív megoldást keresnek problémájukra.

 

  Mennyibe kerül a Velumount eszköz ?
A Velumount® eszköz illesztés ára kontrollal és garanciával együtt 120.000 Forint. 

 

  Mennyi az eszköz élettartama ?
Az eszközök megfelelő használat mellett egy-két évig megőrzik alakjukat és hatékonyságukat. Mivel tartósan a szájban vannak, évente javasoljuk a cseréjüket, melynek költsége egy eszköz esetén 20.000, két eszköz esetén 30.000 Forint. 

 

  Hogyan készüljön fel az illesztésre?

A Velumount eszköz sikeres illesztését elősegítheti egy előzetes száj higiénével. Tükör elott tanulmányozhatja saját száj anatómiáját, elsősorban a garat-uvula/nyelvcsap területét.

 

  Mennyi ideig tart az eszköz kialakítása, használatának elsajátítása ?
Előzetes teljes köru fül-orr-gégészeti kivizsgálást, valamint tanácsadást követoen a Velumount illesztés és a betanítás 1,5-2 órát vesz igénybe.

 

  Van-e garancia az eszközre ?
A garanciális kötelezettség formájában biztosítjuk, hogy a Velumount horkolás gátló garat illeszték sikertelen alkalmazása esetén 30 napon belül a páciens visszaigényelheti az eszköz árának 60%-át (72.000 Forint). A Medios Orvosi Központ vállalja, hogy a visszaigénylés dátumától számított 30 napon belül készpénzben visszafizeti a fenti összeget.

 

  Hogyan kell tárolni, tisztítani a Velumountot?

Használat előtt és után érdemes meleg vízzel lemosni és teljesen megszárítani. Tisztításhoz nem szükséges agresszív oldatokat használni. A szilikon változatot tisztíthatja forró vízben (max. 100 fokig). Amennyiben szennyezodések jelennek meg az eszköz belsejében, az azonnali cserére szorul. A Velumount eszköz eredeti alakjának megtartása érdekében kerülje a túlzott erőbehatásokat (húzás, harapás, nem megfelelő illesztés) Kérjük, az eszközt mindig a rendelkezésre bocsátott tároló dobozban szállítsák. 

 

  Miért van szükség utógondozásra?
Amennyiben már járt Velumount illesztésen, de az eszköz alakja, eredményessége már nem tökéletes, fájdalom vagy bármilyen kellemetlenség adódik,  kérjük jelentkezzen. Ebben az esetben az illeszték deformálódhatott, vagy az Ön egyéni anatómiája módosult. Mindkét esetben szüksége lehet egy utógondozásra. Az első utógondozás az illesztés része, tehát díjtalan. Minden további alkalom 10.000 Ft, egy csere eszköz kialakításával együtt 20.000 Forint. 

 

Bármely további kérdés felmerülése esetén kérjük telefonáljon (30/262 03 07), vagy küldjön emailt a megadott címre (info@medios.hu).